Over mij

Geboren op: 23 december 1995 (22 jaar)
Woonplaats: Nijkerkerveen
Team: MotoPort Kawasaki/MtM Racing
Motor: Kawasaki Ninja 400
Rijnummer: 95

Palmares

2005 Nederlands Kampioen Minibike Junior A
2007 Nederlands Kampioen Minibike Junior B
2008 Nederlands Kampioen Minibike Junior B
2009 Kampioen Molenaar NSF100 Cup
2014 Kampioen British Motostar

Door zijn zus Stephanie komt Scott Deroue voor het eerst in aanraking met een minibike. In de achtertuin van het gezin leert de vierjarige kleuter de fijne kneepjes van het vak en twee jaar later traint hij al op de verschillende kartbanen. Als Scott de minimale leeftijdsgrens van zeven jaar heeft bereikt, draait hij zijn eerste wedstrijdjes. Het jongentje uit Nijkerkerveen lijkt talent te hebben en in 2005 volgt zijn eerste nationale titel bij de minibikes. Het jaar daarna moet Scott vanwege zijn leeftijd overstappen naar Junior B en na een leerzaam seizoen is hij in 2007 klaar om voor de titel te strijden. Dat doet hij met succes, want zijn tweede titel bij de minibikes is dat jaar een feit. Het kunstje flikt hij een jaar later nogmaals.

Geluk beproeven

De overstap naar grotere motoren verloopt vlekkeloos. In het eerste jaar van de Molenaar NSF100 Cup excelleert Scott Deroue en wint bij zijn debuut deze talentenklasse. Een jaar erop mag de jonge coureur zijn geluk beproeven in de hoog aangeschreven Red Bull MotoGP Rookies Cup. Hij is de eerste vaste deelnemer uit Nederland en doet van zich spreken door gelijk twee podiumplaatsen te scoren. Een jaar later vecht Deroue zelfs om de titel, maar moet toezien dat Florian Alt in het 2012-seizoen net wat sterker is. Wel wint hij drie races. In zijn laatste Red Bull MotoGP Rookies Cup-seizoen heeft de Nederlander veel moeite met de nieuwe Moto3-machine. De omschakeling van de KTM 125 cc tweetakt naar de 250 cc viertakt blijkt een lastige te zijn. Deroue kan zijn sterke punt, hard insturen, niet optimaal benutten. Hij worstelt het gehele seizoen, maar laat zijn pure racetalent spreken door de wedstrijd op Silverstone te winnen.

Talent tonen

Een jaar Grand Prix rijden, is de uiteindelijke beloning voor Scott Deroue. Het Nederlandse RW Racing GP ziet het wel zitten om de jonge, talentvolle rijder op hun Kalex KTM te zetten. Na een jaar extra ervaring op een Moto3-machine mag Deroue in 2014 zijn talent tonen op het hoogste niveau. Bij vlagen lukt dat, maar na achttien races eindigt de GP-droom van de Nederlander toch. Een jaar later grijpt hij de Britse Moto3-titel, om zijn naam andermaal te vestigen. Een stap naar de zwaardere motoren wordt in 2016 gezet, met Tsingtao Racing op een MV Agusta F3 675 in de British Stock600. De aanpassing verloopt moeizaam, waarbij het Deroue al snel duidelijk wordt dat de Italiaanse driecilinder niet de gemakkelijkste supersport-motor is om te racen. Hoewel zijn ambitie op dat moment is om door te stromen naar het British Supersport komt een mooie kans voorbij zeilen om wederom in een wereldkampioenschap uit te komen. Deroue bundelt in 2017 de krachten met Kawasaki Benelux en MtM Racing om te strijden voor de eerste titel in het WK Supersport 300. Hij komt heel dichtbij, wint de eerste twee races, maar kom net tekort om gekroond te worden tot wereldkampioen. Met een jaar aan ervaring en een sterkere motor achter de hand is het doel voor 2018 overduidelijk. Er is maar één plek die telt aan het einde van het seizoen, en dat is die van positie nummer 1.