WEER PODIUM VOOR EIGEN PUBLIEK

Ronde 2 – Assen

Na een knotsgekke race op het TT Circuit Assen kon Scott Deroue wederom strijden om de zege, evenals vorig jaar. Hoewel hij vanaf een tiende startplek moest komen, vond de Nederlander gemakkelijk een weg naar voren. Zoals vaker in het WK Supersport 300 ontstond er een flinke kopgroep en Deroue liet voor eigen publiek zien dat de concurrentie rekening met hem moest houden. Regelmatig kwam Deroue op kop te rijden, maar loskomen van de anderen was onmogelijk. In de slotfase hield de MotoPort Kawasaki-coureur zijn hoofd koel waar sommige topcoureurs in deze klasse juist in de fout gingen. Perez, Edwards en Meuffels kwamen allen ten val. De beslissing viel als verwacht in de GT-bocht, waarbij Deroue net tekort kwam om KTM-coureurs Luca Grünwald en Glenn van Straalen voor te blijven.
Na de tweede plek in Aragon en deze derde positie komt Scott Deroue aan de leiding te liggen in het wereldkampioenschap. Evenals vorig jaar is hij na Assen de trotse leider in het WK Supersport 300 en is de Kawasaki-coureur het seizoen op uitstekende wijze begonnen. De derde wedstrijd vindt over drie weken plaats, op Imola. Deroue is gebrand om daar een beter resultaat te behalen dan vorig jaar. Een jaar geleden eindigde hij daar de race als elfde.

Scott Deroue: ‘Ik wist uiteraard dat er weer een grote kopgroep zou ontstaan en door mijn mindere startplek ben ik gelijk gaan pushen en kon me direct laten zien. Af en toe lag ik kop en probeerde uit de problemen te blijven. Dat is in deze klasse niet altijd even gemakkelijk, dat was vandaag ook weer te zien. In de laatste ronde kon ik net niet de zege pakken, evenals in Aragon, maar ik ben erg blij met wederom een podiumplek. Zeker als dat dan lukt voor eigen publiek. Het kampioenschap duurt nog lang, maar het feit dat ik nu aan de leiding ga, voelt natuurlijk goed aan.’

Race:
1. Luca Grünwald (GER) – KTM, 22.32,837
2. Glenn van Straalen – KTM, +0,065
3. Scott Deroue – Kawasaki, +0,421
4. Ana Carrasco (ESP) – Kawasaki, +0,504
5. Walid Khan (NED) – Kawasaki, +0,814

WK-tussenstand:
1. Deroue, 36
2. Grünwald, 32
3. Van Straalen, 29
4. Meuffels, 25
5. Carrasco, 23