STERKE START VOOR DEROUE

Ronde 1 – Aragon

Met een prima voorbereiding achter de rug kwam Scott Deroue met veel vertrouwen naar Motorland Aragon. Motoport Kawasaki had, evenals haast alle andere teams, al getest op dit Spaanse circuit en de 22-jarige Nijkerkervener liet toen al zien dat hij snel is aan boord van de nieuwe Kawasaki Ninja 400. In de eerste vrije training zat Deroue er dan ook gelijk goed bij, met een vierde positie. Een natte baan leverde de Kawasaki-coureur weinig informatie op en dus deed Deroue het op vrijdagmiddag rustig aan. Een plek in Superpole 2 was immers al veiliggesteld.
Op zaterdag werd een ijzersterke kwalificatiesessie met een tweede tijd afgesloten, achter poleman Mika Perez. Doordat Deroue continu snelle tijden noteerde, nam hij een goed gevoel mee richting de wedstrijd. Vanaf de eerste startrij kwam de Nederlander goed van zijn plek en meldde zich gelijk van voren. Halverwege de race zakte hij wat terug, maar de Kawasaki-coureur liet het er niet bij zitten. Hij knokte zich weer naar voren en kwam in de laatste ronde aan kop te liggen. Op het lange, rechte stuk werd Deroue nog ingehaald door landgenoot Koen Meuffels, waardoor de Motoport Kawasaki-coureur zich tevreden moest stellen met een tweede plek. Met twintig punten achter zijn naam was Deroue zeer opgelucht met dit goede resultaat. Op deze manier begint hij het seizoen op uitstekende wijze.

Scott Deroue: ‘Wat een lekker gevoel, om het seizoen met een podiumplek te beginnen. Ik startte goed aan de wedstrijd, maar het was toch best pittig om dat hoge tempo vast te houden. Ik zakte wat terug en moest flink knokken om weer vooraan te komen. Dat lukte en ik had al in de gaten dat ik op het lange rechte stuk niet de mogelijkheid had om andere coureurs heel gemakkelijk te passeren. Ik wilde heel graag op het podium terecht komen, dus ik heb een veilige aanpak gebruikt door als eerste het rechte stuk op te draaien. Ik wist dat daardoor anderen voorbij zouden komen. Alleen de gebruikelijke tactiek, de slipstream benutten, kon ik niet toepassen. Dat wist ik, dus ik ben erg blij met de uitkomst van mijn gekozen strategie en de tweede plek. Heerlijk om zo het seizoen te starten en uiteraard kijk ik nu erg uit naar Assen. Hopelijk kan ik daar voor eigen publiek wederom op het podium terechtkomen.’

Race:
1. Koen Meuffels (NED) – KTM, 23.47,784
2. Scott Deroue – Kawasaki, +0,031
3. Mika Perez (ESP) – Kawasaki, +0,125
4. Mykyta Kalinin (UKR) – Kawasaki, +0,207
5. Robert Schotman (NED) – Kawasaki, +0,370

WK-tussenstand:
1. Meuffels, 25
2. Deroue, 20
3. Perez, 16
4. Kalinin, 13
5. Schotman, 11